Haggis Beleven

Schotland staat naast zijn whisky, kleding, doedelzakken, mythes en sages ook bekend om één ander merkwaardig ding...... Haggis!

Haggis is een traditioneel Schots gerecht dat zich prima laat eten, begeleid door een goed glas whisky.  Het bestaat uit ingewanden van een schaap gemengd met  schapensnijvet en haver. Voor iedereen die zich over de gedachte kan heen zetten wacht er een aangename verrassing, want ondanks de in onze keuken onbekende ingrediënten vinden de meeste mensen het lekker. 

Haggis kopen

 

Tot 1 januari 2020 was haggis redelijk goed verkrijgbaar in Nederland. Via bekende importeurs of liefhebbers kon men zowel verse haggis als haggis uit blik krijgen voor ongeveer 7 euro per 250 gram. Door de BREXIT is het verkrijgen van het product op het vasteland van Europa een stuk lastiger geworden. 

 

Maar niet getreurd, Whiskybeleven.nl maakt zelf haggis, volgens eens origineel Schots recept! 10 keer lekkerder en smaakvoller dan uit blik.

Ik verkoop haggis op 3 manieren;
Tijdens een proeverij met shortbread. Dit is voor de mensen die het nog nooit geprobeerd hebben en eens willen proberen.  Dit is alleen mogelijk in combinatie met een whiskyproeverij. 

(Whisky) haggis in braadzak;
500 gram kost 13,50 euro. De haggis komt in een braadzak i.p.v. van een schapenmaag. Dit is gedaan om willen van gebruiksvriendelijkheid en hygiëne. U kunt de haggis eenvoudig in de pan of oven opwarmen. U krijgt een beschrijving erbij hoe u dit moet doen. Daarnaast krijgt u een recept erbij voor 'neeps and tatties'.

 

Haggis voor Catering;
Heeft u een evenement, feest, partij of andere gelengheid, dan is het ook mogelijk om haggis in grotere hoeveelheden af te nemen.  Prijs is op aanvraag.

(Ook voor Horeca) 

 

*Al onze haggis is 100% glutenvrij, wij werken enkel en alleen met glutenvrije haver. Kruisbesmetting is niet mogelijk in onze keuken. 

 

Dé Whiskybeleven.nl haggis is vers! Dat betekend dat hij speciaal voor u gemaakt wordt tenzij anders aangegeven. Op dit moment is het nog niet mogelijk om veilig haggis te verzenden per post. Om deze reden verzoeken wij u vriendelijk om de haggis zelf te komen afhalen. 

Product Prijs
Haggis met shortbread (alleen bij proeverij van minimaal 4 personen) € 10 euro p.p.
Haggis 500 gram € 12,50
Whisky Haggis 500 gram € 13,50
Haggis catering >2 kilogram op aanvraag

Waarom is haggis zo prijzig?

Haggis is tamelijk aan de prijs als je vergelijkt met wat er in zit. Het is echter een hele klus om een goede leverancier te vinden. Daarnaast moet het gehaald en schoongemaakt worden. Het proces van haggis maken is niet voor iedere keuken geschikt en ook zeer tijd rovend.