'the adopted Scotman'

Na een periode in Schotland gewoond te hebben was ik verkocht. De cultuur, het land, de mensen en de natuur hebben mij gegrepen in no-time. In het bescheiden plekje waar ik verbleef, kreeg ik na een aantal weken als snel de bijnaam 'the adopted Scotman'. In die periode heb ik veel geleerd van de 'locals', vooral als het over whisky gaat.  Whisky is voor mij meer dan alleen een sterk edeldestillaat, het is een pracht product met een rijke geschiedenis. Schotland staat bekent om zijn mythes en sagen en bij zo een goede whisky moeten die verteld worden. Deze deel ik dan ook graag met mijn publiek. 

 

Die 'adopted scotman', wie is dat dan? Nou dat ben ik, Larse Claessens.
Als ik me in één woord zou moet omschrijven: een bourgondiër die graag vertelt over zijn passie, onder andere whisky en mede.  Ik neem u graag mee in de wondere wereld van whisky 'vanaf het graangewas tot in uw glas'.  Mijn deelnemers wil ik zoveel mogelijk ontzorgen. Ik neem de speciale proefglazen mee én deze neem ik ook weer vies mee terug.  Dus u heeft geen afwas!

Naast whisky en mede liefhebber heb ik een fulltime baan én ben ik imker. Dat maakt de stap naar honingproeverijen klein, en deze geef ik dan ook met veel passie. 


Waarom Whiskybeleven.nl?

Als of het paddenstoelen zijn die uit de grond schieten, het aanbod van whiskyproeverijen thuis is vooral tijdens de coronaperiode in 2020  flink toegenomen. Mensen hebben ontdekt dat voor een leuke avond uit ze vaak helemaal de deur niet uit hoeven, maar de entertainment naar hun  toe komt. Vaak is dit ook nog vele malen goedkoper dan een gemiddelde avond uit. 

Net als bij veel van dit soort whiskyproeverij- concepten is het in de oorsprong bij mij ook geboren uit hobby. Echter onderscheid ik mij doordat ik er een daadwerkelijk bedrijf mee ben begonnen met een KVK- nummer. Dat heeft voor jou als klant vele voordelen, toch blijven mijn prijzen concurrerend met de niet- professionele ondernemingen. Zij werken vaak zwart en kunnen u vaak niet juist infomeren over vergunningen en ontheffingen. Dit kan grote gevolgen hebben voor de eigenaar en/of huurder van het pand of huis waarin de proeverij wordt gegeven. 

Daarnaast staat veiligheid samen met kwaliteit op een gedeelde eerste plek bij mij. Ik let op mijn deelnemers hun welzijn tijdens de proeverij en beschik over een geldig EHBO én BHV diploma. Met Whiskybeleven.nl krijgt u een gezellige en verantwoorde avond voor u,  samen of voor de hele groep. 

 

'Klant is koning'